“Egy rongyos papír tartja fent a békét, amit maga az emberek nevében írt alá. Maga felfogta ezt egyáltalán? Tudja, mit jelent a legalávalóbb, legvisszataszítóbb faj képviseletében ígéretet tenni? Hogy lehet az, hogy egy teremtmény alapvető, élethez való jogánál jobban tisztelnek egy dokumentumot?”

Zoe Sanders élete már abban a pillanatban fenekestül felfordult, hogy tizennégy évesen, emlékek nélkül ébredt egy kórházi ágyon. Az elkövetkező tíz évében, amíg megpróbált beilleszkedni egy pusztító járványból épphogy felépült társadalomba, megjárta a kadétok és diplomaták útját, majd segített békét kötni egy ismeretlen, humanoid fajjal, akit a köznyelv csak synusoknak hív.

A szerződés feltételeivel viszont nem mindenki tudott megbékélni. Hiába állt vissza a rend, Zoe elvesztette tekintélyét a döntéshozásért felelős Leithani Testvériség előtt, majd létrejött a Deportációs Egyezmény, mely kimondja, hogy Leithan biztonságának megőrzésének érdekében a synusokat el kell különíteni a társadalomtól, elszállítva őket a távoli Alba Rosa iparvárosába. Az egyetlen zavar a rendszerben a titokzatos renegát, Black Seymour volt, aki az elmúlt négy évben Egység katonáinak lemészárlásával tüntetett fajtársai kitoloncolása ellen.
 
Zoét – hogy visszanyerhesse becsületét – megbízzák Black Seymour kézre kerítésével, arra viszont nem számított, hogy egy nap pont ő fogja megmenteni a nő életét.