Oldal kiválasztása

Munkanapló

Megesik, hogy beüt a krízis. Hiába vagyunk titánok, eltökéltek, lehetünk bármennyire biztosak a dolgunkban, a művész élete korai szakaszának elengedhetetlen kelléke a féreg, ami észrevétlenül berágja magát a tudat legmélyére, hogy aztán szépen, lassan megmérgezzen ott pár dolgot. Főleg annak, aki még nem sokat tett le az asztalra – egy idő után már ennek a „nyílt terméketlenségnek” a tudata is dekonstruktív tud lenni. Ez sokakat megrémiszt, ördögtől valónak hiszik, azt gondolják, ez csak a vesztesekkel történhet meg, pedig a kétkedés normális dolog! A bizonytalanság a kreatív munka egyik állomása, ezzel nincs semmi baj! A gond ott kezdődik, ha az ember nem tanulja meg, hogyan törheti át ezeket az akadályokat. És, ha meg is van a rutin, a kellő önismeret, a céltudatosság, még így is előfordulhatnak kisebb visszaesések, amikből némi pihenéssel és perspektívaváltással lehet csak kikászálódni… Aztán esetleg kiderül, hogy ami rajtunk van, az egy sokkal nagyobb kutya, és keményen meg kell küzdeni vele.

Karakterek

Zoe fejlődéstörténete a műhelyasztalon nem volt éppen zökkenőmentes, kezdeti Mary-Sue-szindrómájának, és később kialakult, passzív karakterének köszönhetően. Meg kellett találnom a szerepét a Synus univerzumában, kidomborítani személyiségének rejtett tartalékait, és persze a folyamat alatt gyakran felmerült a kérdés, hogy egyáltalán mitől lesz erős és szerethető egy női karakter? Nem fogja elnyomni a duopartnerként hozzácsapott férfi?

Ilyen és egyéb dilemmákra kerestem a választ, a konklúziót pedig megpróbáltam összeszedni ebbe a neki szánt bejegyzésbe. Ezen kívül szó esik a régi szarvashibákról, és arról is, mi inspirálta Zoe ma ismert formáját.

 

Mindig is megvolt a pontos elképzelésem arról, milyennek akarom Riley jellemét, és hogy mit fog képviselni a történetben, de ez nem feltétlenül jelentette azt, hogy ezeket az elhatározásokat azonnal meg is tudtam valósítani. Sőt.

Karakterét főleg benyomások és hirtelen jött ötletek segítségével dúsítottam fel, melyek legnagyobb szerencsémre elég könnyen összekapcsolódtak egymással, idővel viszont az ebből kialakult összkép teljesen szembement régi elvárásaimmal, és azt is át kellett gondolnom, nem-e a következő abnormálisan romantizált szociopatát hozom létre?

Szóval, lássuk, hogyan próbáltam meg összefésülni a még annyira nem ismert árnyoldalt a jóra való hajlammal, illetve miként tört ki ez az önfejű úriember az általam támasztott elvárásokból.